Odpowiednie przechowywanie jabłek, a inaczej przechowalnictwo jest niezbędne do prawidłowego przechowania owoców przez zimę i zachowania ich właściwości. Prawidłowe przechowalnictwo jabłek zimą zapewnia wysoką jakość i doskonały smak owoców przez długi czas.

Jak przechowywać jabłka?

Maksymalna dawka środka dla jednorazowego zastosowania: 0,068 g/m3 chłodni.
Zalecana dawka środka dla jednorazowego stosowania: 0,037 - 0,068 g/m3 chłodni.

Termin stosowania: Jabłka przeznaczone do przechowania powinny być zebrane w optymalnej fazie dojrzałości. Zabieg powinien być wykonany w ciągu 7 dni od zbioru owoców czekających w chłodni poniżej 10°C lub w ciągu 3 dni od zbioru owoców czekających na zabieg w temperaturze powyżej 10°C. Zabieg może być wykonany w dowolnej temperaturze, od minimalnej rekomendowanej do przechowywania danej odmiany aż do 20°C, jak również w czasie chłodzenia.

Maksymalna liczba zabiegów na partię przechowywanych owoców: 1.

Zalecane stężenie substancji czynnej w powietrzu powinno wynosić: minimalnie 1,22 mg/m3 i maksymalnie 2,24 mg/m3 przy gęstości wypełnienia chłodni 250 kg owoców/m3 .

Zalecana ilość wody do uwolnienia lotnej substancji czynnej: 8 do 10 l dla ilości środka od 10 g do 70 g.

Przechowywanie jabłek

safety

Legalny polski produkt

kasa

Przystępna cena

sklep

Dostępny w punktach sprzedaży 

aplikacja

Łatwa aplikacja

Jesteś zainteresowany FruitSmart?
Skontaktuj się z nami.

Kontakty >>> Dystrybutorzy FruitSmart <<<


INNVIGO Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 178
02-486 Warszawa


Kontakt:
tel. +48 22 468 26 70
email: biuro@innvigo.com

Informujemy, że publikowane na stronach niniejszego serwisu treści mają wyłącznie charakter informacyjny. W celu zapoznania się ze szczegółowymi informacjami na temat produktów i ich stosowania, prosimy o zapoznanie się z etykietą środka ochrony roślin. Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Zwróć uwagę na zwroty wskazujące rodzaj zagrożenia oraz przestrzegaj środków bezpieczeństwa, zamieszczonych w etykiecie.